Kotlety z pieczarek. Jeszcze smaczniejsze niż klasyczne mielone
Przepyszne kotlety pieczarkowe to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Kotlety są miękkie i soczyste. Najlepiej smakują z surówką z kiszonej kapusty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebule zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym.
- Pieczarki pokroić w plasterki, wymieszać z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
- Jajka wymieszać z pieczarkami, dosypać tyle bułki tartej, aby można było formować kotlety.
- Kotlety usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
- Podawać z surówką z kiszonej kapusty.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl