Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym
Szybki sposób na pyszny obiad dla całej rodziny. Siekane kotlety z kurczaka klasycznie przygotowuje się z dodatkiem pieczarek, majonezu i żółtego sera. Beata, autorka bloga "Kulinarna chwila" nieco zmodyfikowała tę recepturę. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 filet podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 4 ogórki kiszone
- 4 jajka całe
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki mąki pszennej
- Sól
- Papryka ostra
- Olej do smażenia
Przepis
- Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski.
- Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą oraz papryką ostrą.
- Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, wbijamy jajka, wlewamy ketchup.
- Wsypujemy mąki i dokładnie mieszamy, nakładając łyżką smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl