Kotlety mielone z pieczarkami i kapustą. Palce lizać
Znudziły wam się zwyczajne mielone? A może kotlety wychodzą wam za każdym razem suche i twarde? To już przeszłość. Przygotowaliśmy dla was rewolucyjny pomysł na kotlety. Wypróbujcie koniecznie! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję.
- Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
- Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
- Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl