Kolorowe koreczki. Idealne na andrzejki
Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- 16 plastrów szynki
- 10 oliwek czarnych
- 6 oliwek zielonych
- 10 kuleczek mini mozzarella
- 1 opakowanie pasty z oliwkami
- 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
- ½ papryki czerwonej
- ½ opakowania serka śmietankowego
- 6 pomidorków koktajlowych
- Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam tak, by pasta była w środku. Na patyczek nadziewam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. wkładam w szynkę.
- Ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek nadziewam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Wkładam w szynkę.
- Ostatni raz rozkładam 4 plasterki szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Wtykam w szynkę. Układam na talerzu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze