Kolorowe koreczki. Idealne na andrzejki
Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 16 plastrów szynki
- 10 oliwek czarnych
- 6 oliwek zielonych
- 10 kuleczek mini mozzarella
- 1 opakowanie pasty z oliwkami
- 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
- ½ papryki czerwonej
- ½ opakowania serka śmietankowego
- 6 pomidorków koktajlowych
Przepis
- Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam tak, by pasta była w środku. Na patyczek nadziewam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. wkładam w szynkę.
- Ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek nadziewam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Wkładam w szynkę.
- Ostatni raz rozkładam 4 plasterki szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Wtykam w szynkę. Układam na talerzu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl