Karp z fasolą. Sprawdzony przepis na Wigilię
Smażone “dzwonka” z karpia w chrupiącej panierce to typowo polskie, wigilijne danie. Nie zapominajmy jednak o tym, że karpia można kulinarnie wykorzystać na wiele różnych sposobów. Tym razem proponujemy karpia z fasolą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- Fasolę opłukać, moczyć przez 12 godzin, ugotować.
- Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle.
- Dodać fasolę, odrobinę wywaru z fasoli. Chwilkę dusić i doprawić.
- Karpia pokroić w dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
- Smażyć na oleju na złoty kolor.
- Rybę ułożyć na gorącej fasoli.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze