Trwa ładowanie...
dlfhwbn
dlfhwbn

Karp z fasolą. Sprawdzony przepis na Wigilię

Przepis

Smażone “dzwonka” z karpia w chrupiącej panierce to typowo polskie, wigilijne danie. Nie zapominajmy jednak o tym, że karpia można kulinarnie wykorzystać na wiele różnych sposobów. Tym razem proponujemy karpia z fasolą.

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Karp z fasolą
123RF
Składniki
  • karp ok. 1500 g
  • fasola biała 200 g
  • fasola czerwona 200 g
  • masło 100 g
  • cebula 1 szt.
  • mąka
  • olej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Fasolę opłukać, moczyć przez 12 godzin, ugotować.
  • Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle.
  • Dodać fasolę, odrobinę wywaru z fasoli. Chwilkę dusić i doprawić.
  • Karpia pokroić w dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
  • Smażyć na oleju na złoty kolor.
  • Rybę ułożyć na gorącej fasoli.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Karp z fasolą. Sprawdzony przepis na Wigilię
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dlfhwbn
dlfhwbn
dlfhwbn
dlfhwbn
Więcej tematów
dlfhwbn