Trwa ładowanie...
d3wgnau
d3wgnau

Karp w panierce

Przepis

Złocista panierka i delikatne mięso ryby to duet idealny. Jak usmażyć karpia, by panierka dobrze przylegała i nie odklejała się? To proste. Przed panierowaniem osusz dokładnie kawałki karpia papierowymi ręcznikami.

4.7
(3 głosy)
Oceń:
d3wgnau
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
Karp w panierce
123
Karp w panierce
Składniki
  • karp
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • owoce i zioła do dekoracji
  • oliwa
Przepis

Karpia sprawić. Pokroić na dzwonka. Każde posypać solą i przyprawą do ryb. Jajka roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę. Kłaść dzwonka na gorący tłuszcz i smażyć z jednej strony. Potem zmniejszyć ogień i smażyć z drugiej strony tak, by zrumieniły się na złoto. Przełożyć dzwonka do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika. Piec 15 min. w temp. 150 st. podawać przybrane ziołami i owocami.

Przepis dodał użytkownik mirpot7

Karp w panierce
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3wgnau

Podziel się opinią

Share
d3wgnau
d3wgnau

d3wgnau
d3wgnau
d3wgnau