Karp w panierce
Złocista panierka i delikatne mięso ryby to duet idealny. Jak usmażyć karpia, by panierka dobrze przylegała i nie odklejała się? To proste. Przed panierowaniem osusz dokładnie kawałki karpia papierowymi ręcznikami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Karpia sprawić. Pokroić na dzwonka. Każde posypać solą i przyprawą do ryb. Jajka roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę. Kłaść dzwonka na gorący tłuszcz i smażyć z jednej strony. Potem zmniejszyć ogień i smażyć z drugiej strony tak, by zrumieniły się na złoto. Przełożyć dzwonka do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika. Piec 15 min. w temp. 150 st. podawać przybrane ziołami i owocami.
Przepis dodał użytkownik mirpot7
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze