Niewiarygodny sposób na makaron. Nie musisz go nawet gotować!
Szybkie i proste danie bezmięsne z makaronem. Spaghetti, pomidorki koktajlowe, trochę pieczarek i szpinaku. Na czym więc polega fenomen tej potrawy? Wszystko przygotowuje się w jednym garnku – bez brudzenia rondla i patelni, bez podsmażania i bez wysiłku. Wrzucasz wszystko do jednego garnka, dodajesz odrobinę wody i… zapominasz o gotowaniu na kilkanaście minut. Pasta robi się sama!
oprac. Karolina Rozmus
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
 - Kategoria przepisów: Makarony
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Pomidorki należy przekroić na pół, pieczarki na ćwiartki, a czosnek drobno posiekać.
 - W dużym rondlu o szerokim dnie umieścić nieugotowany makaron, pieczarki, pomidorki, czosnek, cebulę, oliwę oraz przyprawy i zalać wszystko wodą.
 - Wstawić na ogień i gotować na dużym ogniu. Gdy woda zawrze, zmniejszyć płomień i gotować danie przez około 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając wszystkie składniki, by makaron się nie posklejał.
 - Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzucić szpinak i wymieszać go z pozostałymi składnikami.
 - Gotowe danie przełożyć na talerze i obficie posypać tartym parmezanem.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl