Trwa ładowanie...
d3ofhbt

Jajecznica we włoskim stylu

Przepis

"Jajecznica we włoskim stylu to tak naprawdę dzieło
mojego męża! Choć zazwyczaj unika przebywania w kuchni, to jego danie na stałe zagościło na naszych talerzach. Uwielbiam tę jajecznicę, ponieważ kompozycja składników przypomina mi… pizzę" - pisze Ewelina Podrez-Siama, autorka książki "Dieta keto. Najlepsze przepisy".

d3ofhbt
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 6 jajek
  • 4 plastry prosciutto crudo (do pominięcia w wersji wege)
  • ½ małego pomidora
  • 20 g parmezanu
  • szczypta oregano
  • sól i pieprz
  • kilka listków bazylii
  • 30 g masła lub oliwy (nadającej się do smażenia)
Przepis
  • Pomidor sparz i obierz ze skórki.
  • Prosciutto delikatnie podsmaż na posmarowanej odrobiną masła patelni.
  • Dodaj pokrojony w kostkę pomidor i smaż 1–2 minuty, by woda odparowała.
  • Dodaj jajka, parmezan, przyprawy i resztę masła. Co chwilę delikatnie mieszając, smaż na wolnym ogniu, aż jajecznica będzie taka, jaką lubisz.
  • Przed podaniem posyp jajecznicę posiekaną bazylią.

Przepis pochodzi z książki Eweliny Podrez-Siama "Dieta keto. Najlepsze przepisy"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Jajecznica we włoskim stylu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
Więcej tematów
d3ofhbt