Jajecznica we włoskim stylu
"Jajecznica we włoskim stylu to tak naprawdę dzieło
mojego męża! Choć zazwyczaj unika przebywania w kuchni, to jego danie na stałe zagościło na naszych talerzach. Uwielbiam tę jajecznicę, ponieważ kompozycja składników przypomina mi… pizzę" - pisze Ewelina Podrez-Siama, autorka książki "Dieta keto. Najlepsze przepisy".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pomidor sparz i obierz ze skórki.
- Prosciutto delikatnie podsmaż na posmarowanej odrobiną masła patelni.
- Dodaj pokrojony w kostkę pomidor i smaż 1–2 minuty, by woda odparowała.
- Dodaj jajka, parmezan, przyprawy i resztę masła. Co chwilę delikatnie mieszając, smaż na wolnym ogniu, aż jajecznica będzie taka, jaką lubisz.
- Przed podaniem posyp jajecznicę posiekaną bazylią.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl