Jajecznica we włoskim stylu
"Jajecznica we włoskim stylu to tak naprawdę dzieło
mojego męża! Choć zazwyczaj unika przebywania w kuchni, to jego danie na stałe zagościło na naszych talerzach. Uwielbiam tę jajecznicę, ponieważ kompozycja składników przypomina mi… pizzę" - pisze Ewelina Podrez-Siama, autorka książki "Dieta keto. Najlepsze przepisy".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Pomidor sparz i obierz ze skórki.
- Prosciutto delikatnie podsmaż na posmarowanej odrobiną masła patelni.
- Dodaj pokrojony w kostkę pomidor i smaż 1–2 minuty, by woda odparowała.
- Dodaj jajka, parmezan, przyprawy i resztę masła. Co chwilę delikatnie mieszając, smaż na wolnym ogniu, aż jajecznica będzie taka, jaką lubisz.
- Przed podaniem posyp jajecznicę posiekaną bazylią.
Przepis pochodzi z książki Eweliny Podrez-Siama "Dieta keto. Najlepsze przepisy"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze