Jabłka pod kruszonką. Przepyszny deser na jesień
Jabłka pod kruszonką, czyli crumble, to świetna propozycja dla osób, które lubią szarlotkę, ale nie mają czasu na zagniatanie ciasta. Deser można wzbogacić orzechami, płatkami migdałowymi i podać z kulką lodów waniliowych. Pycha!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia angielska
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jabłka obierz, pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne.
- Owoce wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem. Przełóż je do naczynia żaroodpornego lub kokilek.
- Z cukru, mąki i masła przygotuj kruszonkę. Przygotowanym ciastem posyp owoce i upiecz wszystko w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl