Trwa ładowanie...
d2xe671
oprac. Katarzyna Gileta

Jabłka pod kruszonką. Przepyszny deser na jesień

Przepis

Jabłka pod kruszonką, czyli crumble, to świetna propozycja dla osób, które lubią szarlotkę, ale nie mają czasu na zagniatanie ciasta. Deser można wzbogacić orzechami, płatkami migdałowymi i podać z kulką lodów waniliowych. Pycha!

d2xe671
3.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg jabłek
  • szklanka mąki pszennej lub owsianej
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 0,5 kostki masła
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • cynamon
Przepis
  • Jabłka obierz, pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne.
  • Owoce wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem. Przełóż je do naczynia żaroodpornego lub kokilek.
  • Z cukru, mąki i masła przygotuj kruszonkę. Przygotowanym ciastem posyp owoce i upiecz wszystko w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jabłka pod kruszonką. Przepyszny deser na jesień
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
2
Share
d2xe671

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2xe671
d2xe671
d2xe671
d2xe671
Więcej tematów
d2xe671