Jabłka pod kruszonką. Przepyszny deser na jesień
Jabłka pod kruszonką, czyli crumble, to świetna propozycja dla osób, które lubią szarlotkę, ale nie mają czasu na zagniatanie ciasta. Deser można wzbogacić orzechami, płatkami migdałowymi i podać z kulką lodów waniliowych. Pycha!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Jabłka obierz, pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne.
- Owoce wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem. Przełóż je do naczynia żaroodpornego lub kokilek.
- Z cukru, mąki i masła przygotuj kruszonkę. Przygotowanym ciastem posyp owoce i upiecz wszystko w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze