Gulasz z papryką i czerwoną fasolą
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak większość z nich wymaga wiele czasu i pracy. Gulasz z papryką i czerwoną fasolą przygotowuje się bardzo szybko i jest naprawdę pyszny. Spróbujcie i przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
- Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa.
- Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
- Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl