Grzanki z kurkami i serem pleśniowym
Sezon na kurki trwa w najlepsze. te przepyszne leśne grzyby możemy wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Najlepiej smakują oczywiście duszone na maśle. Tak przygotowane podajemy z grzankami i serem pleśniowym. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
- 150 g kurek
- ser pleśniowy camembert do smarowania
- masło
Przepis
- Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na maśle z odrobiną soli, aż zrobią się miękkie. Gotowe ułożyć na pieczywie z serem pleśniowym.
- Pieczywo ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 5 minut w temperaturze 200 stopni.
- Opcjonalnie można dodać do grzanek suszone pomidory, które wzbogacą smak tej przekąski.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl