Grillowana cukinia z awokado - Grilled zucchini with avocado
Grillowana cukinia z awokado to świetna propozycja na majowe grillowanie dla każdego wegetarianina, ale nie tylko. Taka potrawa smakuje także dzieciom i każdem fanowi warzyw. Podawaj z pysznym sosem tzatziki albo z ketchupem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
* Składniki:*
* Składniki:*
- łyżka oleju rzepakowego
- łyżeczka sosu sojowego
- szczypta sproszkowanej czerwonej papryki
Jak to zrobić?
- wymieszaj skałdniki marynaty i włóż do niej cukinię pokrojona w plastry
- kładź plastry cukinii na patelni grillowej i grilluj z każdej strony 1-2 min.
- guacamole rozgnieć widelcem, dodaj miód, cytrynę, posiekane chilli, sól i pieprz do smaku, wymieszaj
- pomidor sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry
- na plastrach cukinii połóż odrobinę guacamole, plaster pomidora (skleja plastry) lub drugi plaster cukinii
- na wierzchu każdej przystawki dodaj pozostałe guacamole, odrobinę posiekanej dymki i kiełki rzodkiewki, gotowe
http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2016/07/grillowana-cukinia-z-awokado-grilled.html
Przepis dodał użytkownik mystylemyeveryday
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze