Gotowanie na ekranie: polędwiczki wieprzowe w sosie z aronii
Aronia to bardzo zdrowy, a niedoceniany owoc. W jej składzie znajdziemy m.in. sporą dawkę witamin i cennych bioflawonoidów. Doskonale smakuje w słodkich przetworach, ale warto użyć jej też do wzbogacenia smaku dań obiadowych. Udowodnił to Mikołaj Rej, który wraz z plantatorem aronii, Mariuszem Tadeuszem, przygotował polędwiczki wieprzowe w sosie z ekologicznej aronii.
Aronia to bardzo zdrowy, a niedoceniany owoc. W jej składzie znajdziemy m.in. sporą dawkę witamin i cennych bioflawonoidów. Doskonale smakuje w słodkich przetworach, ale warto użyć jej też do wzbogacenia smaku dań obiadowych. Udowodnił to Mikołaj Rej, który wraz z plantatorem aronii, Mariuszem Tadeuszem, przygotował polędwiczki wieprzowe w sosie z ekologicznej aronii.