WP
WP

Faszerowane pieczarki - Przepis

Trwa ładowanie...
Faszerowane pieczarki
Podziel się
Składniki
    • 8 dużych pieczarek
    • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz
    • pół cebuli
    • natka pietruszki
    • przyprawa do mięsa mielonego
    • odrobina curry i papryki czerwonej
Przepis

Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły. Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone. Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP