Trwa ładowanie...
d626yay
13-07-2010 23:52

Faszerowane pieczarki

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
d626yay
Składniki
    • 8 dużych pieczarek
    • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz
    • pół cebuli
    • natka pietruszki
    • przyprawa do mięsa mielonego
    • odrobina curry i papryki czerwonej
Przepis

Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły. Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone. Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj