Trwa ładowanie...
d126hba
d126hba

Faszerowane bułeczki z patelni. W sam raz na domówkę

Przepis

Próbowaliście kiedyś takich bułeczek? To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru czerstwego pieczywa. Panierowane kajzerki wypełnione pysznym farszem sprawdzą się zarówno na kolację, jak i domową imprezę. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.

2.8
(4 głosy)
Oceń:
d126hba
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Faszerowane bułeczki z patelni. W sam raz na domówkę
dziejesie.wp.pl
Faszerowane bułeczki z patelni. W sam raz na domówkę
Składniki
  • 6 bułek kajzerek
  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • sól
  • olej do smażenia
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 4 liście kapusty
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • ½ szkl. mleka
Przepis
  • Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki, wyjmując środek.
  • Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.
  • W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
  • Bułki spłaszczamy ręką tak, żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowane bułeczki z patelni. W sam raz na domówkę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d126hba

Podziel się opinią

5
8
Share
d126hba
d126hba

d126hba
d126hba
d126hba