Faszerowane bułeczki z patelni. W sam raz na domówkę
Próbowaliście kiedyś takich bułeczek? To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru czerstwego pieczywa. Panierowane kajzerki wypełnione pysznym farszem sprawdzą się zarówno na kolację, jak i domową imprezę. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- 6 bułek kajzerek
- ½ fileta z kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy gyros
- sól
- olej do smażenia
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 6 plasterków sera żółtego
- 4 liście kapusty
- 2 jajka
- bułka tarta do panierki
- ½ szkl. mleka
- Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki, wyjmując środek.
- Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
- Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.
- W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
- Bułki spłaszczamy ręką tak, żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze