Faszerowana papryka. Przepyszny pomysł na jesienną kolację
Faszerowana papryka to bardzo popularny przysmak kuchni bałkańskiej. Na pewno zadowoli również kulinarne gusta Polaków, szczególnie gdy w nadzieniu znajdzie się kiełbasa lub mięso mielone.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na łyżeczce oleju z mielonym mięsem. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj, chwilę podsmaż.
- Paprykę umyj, wykrój gniazdo nasienne i napełnij farszem. Wstaw do żaroodpornego naczynia.
- Bulionem podlej paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl