Trwa ładowanie...
dv2ibv3
oprac. Katarzyna Gileta

Ekspresowe gołąbki z kapusty pekińskiej

Przepis

Klasyka polskiej kuchni w nowym wydaniu. Wypróbujcie przepis na szybkie gołąbki bez gotowania kapusty.

dv2ibv3
1.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • 300 g szynki
  • 200 g mięsa z uda indyka
  • 350 g kapusty pekińskiej
  • 100 g ryżu
  • 50 g cebuli
  • 80 g marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • sól, papryka ostra i słodka, pieprz do smaku
Przepis
  • Kapustę ułożyć w większym naczyniu i zalać wrzątkiem. Po kilku minutach liście robią się miękkie i można rozebrać kapustę. Z liści usunąć twardą część.
  • Mięso, cebulę, 1 ząbek czosnku zmielić, ryż ugotować, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać przyprawy, sól i dokładnie wymieszać.
  • Farsz ułożyć na liściach i zawinąć gołąbki jak krokiety. Przełożyć do naczynia.
  • Przecier wymieszać z 1 ząbkiem czosnku wyciśniętym przez praskę, doprawić.
  • Zalać gołąbki. Piec w nagrzanym piekarniku pod przykryciem, 180°C (góra-dół) przez około 1,5 godziny.

Ten przepis, jak i inne pyszności znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy sezonowo"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Ekspresowe gołąbki z kapusty pekińskiej
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
dv2ibv3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dv2ibv3
dv2ibv3
dv2ibv3
dv2ibv3
Więcej tematów
dv2ibv3