Ekspresowe gołąbki z kapusty pekińskiej
Klasyka polskiej kuchni w nowym wydaniu. Wypróbujcie przepis na szybkie gołąbki bez gotowania kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Kapustę ułożyć w większym naczyniu i zalać wrzątkiem. Po kilku minutach liście robią się miękkie i można rozebrać kapustę. Z liści usunąć twardą część.
- Mięso, cebulę, 1 ząbek czosnku zmielić, ryż ugotować, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać przyprawy, sól i dokładnie wymieszać.
- Farsz ułożyć na liściach i zawinąć gołąbki jak krokiety. Przełożyć do naczynia.
- Przecier wymieszać z 1 ząbkiem czosnku wyciśniętym przez praskę, doprawić.
- Zalać gołąbki. Piec w nagrzanym piekarniku pod przykryciem, 180°C (góra-dół) przez około 1,5 godziny.
Ten przepis, jak i inne pyszności znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy sezonowo"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze