WP
WP

Dorsz z grilla. Ewa Wachowicz poleca swój sposób - Przepis

Trwa ładowanie...
fot. Grzegorz Kozakiewicz Archiwum prywatne
Podziel się

Dorsz grillowany w towarzystwie pomidorów, papryki i świeżych ziół zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Rybkę wystarczy jedynie doprawić i skropić sokiem z cytryny. Przepis poleca Ewa Wachowicz.

Składniki

• 2 filety dorsza
• sól
• pieprz
• sok z ½ cytryny
• oliwa
• papryka zielona
• papryka czerwona
• cebula
• pomidory koktajlowe
bazylia
• placki tortilli

Przepis

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.

Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.

WP

Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP