Trwa ładowanie...
d429662
d429662

Dorsz z grilla. Ewa Wachowicz poleca swój sposób

Przepis

Dorsz grillowany w towarzystwie pomidorów, papryki i świeżych ziół zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Rybkę wystarczy jedynie doprawić i skropić sokiem z cytryny. Przepis poleca Ewa Wachowicz.

1.0
(1 głos)
Oceń:
d429662
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Dorsz z grilla. Przepis od Ewy Wachowicz (fot. Grzegorz Kozakiewicz)
Archiwum prywatne
Dorsz z grilla. Przepis od Ewy Wachowicz (fot. Grzegorz Kozakiewicz)
Składniki

• 2 filety dorsza
• sól
• pieprz
• sok z ½ cytryny
oliwa
• papryka zielona
papryka czerwona
• cebula
• pomidory koktajlowe
bazylia
• placki tortilli

Przepis

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.

Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.

Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dorsz z grilla. Ewa Wachowicz poleca swój sposób
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d429662
d429662
d429662

d429662
d429662
d429662