Dorsz z grilla. Ewa Wachowicz poleca swój sposób
Dorsz grillowany w towarzystwie pomidorów, papryki i świeżych ziół zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Rybkę wystarczy jedynie doprawić i skropić sokiem z cytryny. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.
Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.
Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze