Dorsz duszony z pieczarkami
Dorsz duszony z pieczarkami i porem świetnie sprawdzi się na obiad. Tak przygotowana ryba jest soczysta i delikatna. Świetnie smakuje z ryżem lub ziemniaczanym puree. Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.
- Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki.
- Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby.
- Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 0k. 15 min. W połowie duszenia dodać zioła.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze