Trwa ładowanie...
d2ih6is
Alina Jasińska

Domowy paprykarz krok po kroku

Przepis

Domowy paprykarz to doskonała alternatywa dla sklepowych gotowców, które z oryginalnym paprykarzem mają już dziś niestety niewiele wspólnego. Autorka bloga "Gotuj ze mną" przygotowała oryginalną wersję, ponieważ zamiast białej ryby, użyła tuńczyka z puszki. Jak wyszło? Przekonajcie się sami.

d2ih6is
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Gotuj ze mną
Źródło: Gotuj ze mną
Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 350 g przecieru pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1/2 główki czosnku czosnku
  • woreczek ugotowanego ryżu
  • olej
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
Przepis
  • Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. na patelni rozgrzej olej, a następnie zeszklij cebulę i czosnek.
  • Dodaj marchew, liście laurowe, ziele angielskie i duś pod przykryciem, aż marchewka zmięknie.
  • Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, przecier pomidorowy, ryż, dopraw do smaku przyprawami. Całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu.
  • Wyjmij listki laurowe, gorący paprykarz przełóż do małych słoików, zakręć i odstaw do góry dnem.
  • Po wystygnięciu przechowuj w lodówce. Im dłużej stoi, tym staje się lepszy. Do świeżego pieczywa jest idealny.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Domowy paprykarz krok po kroku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is