Domowy paprykarz krok po kroku
Domowy paprykarz to doskonała alternatywa dla sklepowych gotowców, które z oryginalnym paprykarzem mają już dziś niestety niewiele wspólnego. Autorka bloga "Gotuj ze mną" przygotowała oryginalną wersję, ponieważ zamiast białej ryby, użyła tuńczyka z puszki. Jak wyszło? Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. na patelni rozgrzej olej, a następnie zeszklij cebulę i czosnek.
- Dodaj marchew, liście laurowe, ziele angielskie i duś pod przykryciem, aż marchewka zmięknie.
- Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, przecier pomidorowy, ryż, dopraw do smaku przyprawami. Całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę na wolnym ogniu.
- Wyjmij listki laurowe, gorący paprykarz przełóż do małych słoików, zakręć i odstaw do góry dnem.
- Po wystygnięciu przechowuj w lodówce. Im dłużej stoi, tym staje się lepszy. Do świeżego pieczywa jest idealny.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze