Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład produktów dostępnych w sklepach pozostawia wiele do życzenia. Dlatego znacznie lepszym pomysłem jest przygotowanie paluszków rybnych w domu. Przepis jest bardzo prosty. paluszki rybne możemy podać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Rybę oczyścić, rozdrobnić blenderem albo drobno pokroić.
- Pora pokroić w paski i udusić na maśle. W misce wymieszać rybę, pora, posiekaną pietruszkę, śmietanę i przyprawy.
- Wyrobić na jednolitą masę i wstawić do lodówki, aby trochę stężało.
- Następnie formować z masy paluszki i obtaczać najpierw w bułce tartej, potem w roztrzepanym jajku i znowu w bułce.
- Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać według uznania.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl