Delikatne racuchy z serkiem wiejskim
Serek wiejski najczęściej jemy z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki lub świeżych owoców i miodu. Jednak możemy go również wykorzystać jako bazę do przygotowania pysznych śniadaniowych placuszków.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mąkę przesiać, a następnie połączyć z mlekiem i serkiem wiejskim. Dodać rozbełtane jajko i sól. Dokładnie wymieszać.
- Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu przez ok. 2 min. z każdej strony.
- Ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem. Można podawać świeżo usmażone z dżemem lub owocami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl