Delikatne kotlety mielone z indyka. Sekretem jest jeden składnik
Kotlety mielone z indyka dodatkiem sera będą niezwykle smaczne, delikatne i soczyste. Idealnie się sprawdzą na różne uroczystości rodzinne. Ten prosty i szybki przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
- Do mięsa wbijam jajko, wsypuję sól, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, paprykę ostrą i dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
- Mięso dokładnie wyrabiam i formuję podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
- Kotlety podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze