Delikatne kotlety mielone z indyka. Sekretem jest jeden składnik
Kotlety mielone z indyka dodatkiem sera będą niezwykle smaczne, delikatne i soczyste. Idealnie się sprawdzą na różne uroczystości rodzinne. Ten prosty i szybki przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
- Do mięsa wbijam jajko, wsypuję sól, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, paprykę ostrą i dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
- Mięso dokładnie wyrabiam i formuję podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
- Kotlety podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl