Czosnkowe pulpeciki z dorsza i marchewki w sosie pomidorowym
Przepyszne rybne pulpeciki z sosem pomidorowym. Taki obiad posmakuje nawet największym niejadkom. Proponujemy podać pulpeciki z makaronem lub ryżem. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 350 g dorsza
- 1 żółtko
- 1 malutka marchewka
- pół cebuli
- pół łyżeczki czarnego czosnku w proszku
- 1 łyżeczka mąki jaglanej
- sól, pieprz
*Na sos pomidorowy: *
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały ugotowany lub upieczony burak
- sól, pieprz
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl