Cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem
To najlepszy przepis, jaki znajdziecie na smakowite placuszki z cukinii. Placuszki są delikatne i miękkie. Ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Najbardziej smakują w wersji solo, ale można podać je z dowolnym sosem lub surówką ze świeżych warzyw.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Cukinie i żółty ser zetrzeć na grubej tarce. Botwinę grubo posiekać.
- Warzywa i ser wymieszać z jajkiem, dodać mąkę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Z ciasta formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze