Cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem
To najlepszy przepis, jaki znajdziecie na smakowite placuszki z cukinii. Placuszki są delikatne i miękkie. Ich przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Najbardziej smakują w wersji solo, ale można podać je z dowolnym sosem lub surówką ze świeżych warzyw.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cukinie i żółty ser zetrzeć na grubej tarce. Botwinę grubo posiekać.
- Warzywa i ser wymieszać z jajkiem, dodać mąkę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Z ciasta formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl