Ciasto snikers bez pieczenia. Prosty przepis na deser

Snikers to bajeczne ciacho inspirowane pysznym batonikiem. Waniliowy krem, masa krówkowa i orzechy. Aż ślinka cieknie. Jak przygotować ciasto snikers bez pieczenia? Zobaczcie nazs przepis.

Ciasto snikers bez pieczenia. Prosty przepis na deserCiasto snikers bez pieczenia. Prosty przepis na deser
oprac. Katarzyna Gileta

Masa budyniowa:

  • 700 ml mleka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 1/2 szklanka cukru pudru
  • 100 g masła

Masa krówkowa:

  • puszka masy krówkowej
  • 100 g masła
  • 150 g orzeszków solonych

Dodatkowo:

  • 450 g herbatników
  • 100 g czekolady
  • 5 łyżek śmietanki 30 proc.
  • mleko do namoczenia herbatników
  • 50 g orzeszków solonych

Przepis

  • Do garnka wlej mleko, dodaj masło, budynie i cukier, podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
  • W drugim garnku podgrzej masę krówkową, dodaj masło i orzechy. Wymieszaj,
  • Blachę do pieczenia wyłóż folią spożywczą.
  • Herbatniki namocz w mleku i ułóż na dnie. Na herbatniki wyłóż połowę kremu budyniowego.
  • Na to kolejna warstwa namoczonych herbatników i masa krówkowa.
  • Potem herbatniki, budyń, herbatniki, masa krówkowa i na wierzch herbatniki.
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj śmietanką i wymieszaj.
  • Wierzch ciasta polej polewą czekoladową i posyp posiekanymi orzechami. Wstaw do lodówki, aby ciasto stężało.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja