Trwa ładowanie...
d3jmrli
Chrupiące liście botwinki i potrawka do kaszy. Obiad bez mięsa nie tylko na piątek

Chrupiące liście botwinki i potrawka do kaszy. Obiad bez mięsa nie tylko na piątek

To roślinne curry z botwinką zachwyca świeżością i głębokim smakiem. W daniu wykorzystujemy całe warzywo – od bulw, przez łodygi, aż po liście, które podajemy upieczone jako chrupiący topping. Połączenie botwinki z mleczkiem kokosowym, imbirem i curry tworzy egzotyczną kompozycję, której trudno się oprzeć! Składniki na 4 porcje: 400 g botwinki, 2 łyżki oleju kokosowego(do polania liści), 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki oleju kokosowego (do smażenia), 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 3 cm świeżego imbiru - tarty, 1 łyżeczka curry sól - do smaku, 200 ml bulionu warzywnego, 300 ml mleczka kokosowego.
d3jmrli
d3jmrli
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj