Chłodnik truskawkowy. Idealny na upały
Na upalne dni polecamy chłodnik truskawkowy. Taka zupa może z powodzeniem zastąpić nawet deser. Jest aksamitna, słodka i bardzo aromatyczna.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- Mleko zagotować ostudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki i przetrzeć przez sito.
- Następnie ubijając trzepaczką, połączyć truskawki z mlekiem i śmietanką.
- Żółtko utrzeć z cukrem i wlewać powoli do zupy. Wymieszać, dodać cukier waniliowy, przyprawić do smaku cukrem pudrem, wszystko zmiksować, zupę schłodzić w lodówce.
Przepis dodał użytkownik dariafab
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze