Chłodnik paprykowy. Doskonale orzeźwi w cieplejszy dzień
Szukasz pomysłu na szybki, pożywny i orzeźwiający posiłek? Proponujemy chodnik z czerwonej papryki i pomidorów. Jego przygotowanie jest banalnie proste.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę posiekaj, podsmaż na złoto na oliwie. Oczyść paprykę, pokrój w drobną kosteczkę.
- Odłóż 2 łyżki papryki, resztę razem z cząstkami pomidorów dodaj do cebuli i chwilę smaż razem. Zalej bulionem i gotuj 15 min. Dopraw. Ochłodź.
- Zupę zmiksuj na gładki krem. Posyp odłożoną papryką. Udekoruj natką. Możesz podać z grzankami z bułki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl