Casserole z kurczakiem, ziemniakami i fasolką
Ziemniaczana potrawka z kurczakiem i fasolką zaspokoi nawet największy głód. A dodatkowo przygotowanie dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Udka doprawić przyprawą do drobiu i podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone ziemniaki, cebulę, oliwki i czosnek. Wlać wino i chwilę gotować, aż odparuje. Wlać bulion, dodać gałązki tymianku, białą fasolę. Wszystkie składniki dodać do garnka z kurczakiem, dodać koperek, sól i pieprz. Dusić, aż kurczak będzie miękki. Wyjąć udka. Pozostały sos zagęścić zasmażką i doprawić do smaku. Kurczaka podawać z sosem i warzywami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl