Buraczki na fecie staną się hitem w każdym domu. Prosty i szybki przepis na pyszną przekąskę
Połączenie czerwonych buraków z kremową mieszanką fety i jogurtu greckiego to sprawdzony patent na smaczną przekąskę. Wystarczy podać do niej chrupiące pieczywo. Pamiętaj, aby nie przesadzić z dodatkiem soli, bo feta sama w sobie jest dosyć słona. Listę wszystkich składników znajdziesz poniżej, a dokładna instrukcja krok po kroku jest w wideo.
Składniki:
- 100 g sera feta,
- 3 łyżki jogurtu greckiego,
- oliwa z oliwek do polania,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 ugotowany burak,
- 1 kromka chleba tostowego (podpieczona).
Buraczki na fecie są hitem jesieni. Świetnie sprawdzą się zarówno w formie lunchu, kolacji, jak i przekąski w trakcie spotkania w gronie znajomych. Ich przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Możesz podawać je z różnymi dodatkami. Idealnie w tej roli spiszą się m.in.: pestki dyni, ziarna słonecznika, orzechy, grzanki oraz klasyczna bagietka.