Bożonarodzeniowy śledzik z dodatkiem hiszpańskich oliwek
Polski śledź skąpany w hiszpańskiej oliwie. Do tego solidna porcja oliwek i kawioru. Brzmi pysznie? Śledź w takim wydaniu będzie królem świątecznego stołu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- zielone hiszpańskie oliwki
- kawior
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
- pieczona czerwona papryka
- śledziki w occie
W miseczce wymieszaj kawior, oliwę z oliwek oraz ocet jabłkowy. Następnie dodaj zielone hiszpańskie oliwki. Odstaw na godzinę do lodówki, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Następnie pokrój paprykę oraz śledziki w plastry o grubości 1 cm, dodaj do wcześniej przygotowanych składników i delikatnie połącz.
Przepis dodał użytkownik Natalia_cooking
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze