Bożonarodzeniowy śledzik z dodatkiem hiszpańskich oliwek
Polski śledź skąpany w hiszpańskiej oliwie. Do tego solidna porcja oliwek i kawioru. Brzmi pysznie? Śledź w takim wydaniu będzie królem świątecznego stołu.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- zielone hiszpańskie oliwki
- kawior
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
- pieczona czerwona papryka
- śledziki w occie
Przepis
W miseczce wymieszaj kawior, oliwę z oliwek oraz ocet jabłkowy. Następnie dodaj zielone hiszpańskie oliwki. Odstaw na godzinę do lodówki, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Następnie pokrój paprykę oraz śledziki w plastry o grubości 1 cm, dodaj do wcześniej przygotowanych składników i delikatnie połącz.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl