Bigos po szwedzku
Bigos gości nie tylko na polskich stołach. Swoją wersję dania z kiszonej kapusty i mięsa mają także Szwedzi. Sekretnym dodatkiem jest białe wino oraz jabłko Przetestujecie przepis?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
W dużym rondlu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso wieprzowe (dodać smalcu, jeśli to konieczne). Przyrumienione mięso wyjąć i odłożyć. Do rondla dodać cebulę, podsmażyć na złoty kolor, dodać kapustę i mięso, dusić pod przykryciem 10 minut. Kiszoną kapustę wypłukać, obsączyć na durszlaku. Dodać do rondla, wlać wino, przyprawić, wymieszać i dusić mieszając przez około 1 godzinę.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze