Babeczki z bitą śmietaną
- Foremki do babeczek,bułka tarta i margaryna do smarowania foremek, 3 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru , cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 żółtka, kostka margaryny ,pół litra śmietany 30% , 2 smietanfinxy,2 łyżki cukru pudru.
Foremki nasmarować margaryną i posypać bułką tartą. Z mąki, cukru pudru ,cukru waniliowego, proszku do pieczenia margaryny i żółtek zagnieść ciasto. Następnie trzeba je schłodzić pól godziny w lodówce.Ciasto wyłożyć na foremki. Piec na złoty kolor. Wykonać ze śmietany, cukru pudru i śmietany, krem. Ubitą śmietanę nałożyc na babeczki i dekorować winogronami i utartym wafelkiem. Można kupić gotowe babeczki co ułatwia pracę. Dekorację wykonujemy też według swojego uznania. SMACZNEGO!
Przepis dodał użytkownik gosiawoz.1
Podziel się opinią
Komentarze