Azja Restaurant Week(end) - Festiwal najlepszych azjatyckich restauracji

Już od 5 do 8 lutego 2016 roku, w Warszawie odbędzie się najnowsza edycja Restaurant Week, czyli Azja Restaurant Week(end).

Obraz
Źródło zdjęć: © mat. prasowy

Najlepsze azjatyckie Restauracje w Warszawie, poprzez starannie przygotowane trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne, deser)
, przybliżą gościom pełną ciekawych kontrastów, zdrową i smaczną kuchnię Azji i Pacyfiku. Obok Festiwalu odbędzie się także seria Wydarzeń Towarzyszących, ukazujących bogactwo azjatyckiej kultury stołu. Rezerwacje można zrobić już dziś na: www.azja.restaurantweek.pl.

Festiwal najlepszych Restauracji Restaurant Week to święto rosnącego poziomu lokalnej sceny restauracyjnej oraz niepowtarzalna okazja na poznanie wyróżniających się restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. Azja Restaurant Week(end) to już piąta edycja Festiwalu. Tym razem goście będą mieli okazję skosztować popisowego doświadczenia restauracyjnego w cenie 39 zł, składającego się m.in. z zup ramen, makaronów soba, bądź udon, nowych kompozycji sushi, czy bento. Azjatycka kuchnia już zyskała ogromne uznanie na świecie - także w stolicy Polski, gdzie Restauratorzy tworzą wyjątkowe, orientalne Restauracje, pielęgnując najlepsze obyczaje Dalekiego Wschodu.

Misją Festiwalu jest wspieranie rozwoju oraz promocja różnorodnej, warszawskiej sceny restauracyjnej poprzez cykliczne, konsekwentne przybliżanie jej Gościom. Dlatego, obok wizyt w wyjątkowych azjatyckich Restauracjach, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących wydarzeniach, takich jak targi kulinarne Azja Restaurant Week Food Fest, wykłady o fermentacji, warsztaty kiszenia oraz inne spotkania przybliżające fascynujący świat azjatyckiej kultury przebywania razem i jedzenia.

Restauracje Uczestniczące w Azja Restaurant Week(end) to: Benihana / Bombaj Masala Centrum / Bombaj Masala Mokotów / Canton / Cesarski Pałac / Dziki Ryż / Dziki Ryż Żoliborz / Gruba Ryba / Kalaya / Łuski i Ości / Mandala Centrum / Mandala Mokotów / My’o’tai / Oishii Sushi / Om Restauracja / Omami / Pantai / Ramen Girl / Shoku / Sushi and Kimchi / Sushi Bar Plac Unii / SUSzi Surowizna / Tajska Bazylia / Tandoor / The Cool Cat / Why Thai / Youmiko Vegan Sushi.

Partnerzy Azja Restaurant Week(end): Ambasada Japonii w Polsce, Smaczny Targ, Festiwal Filmowy „Pięć Smaków”, Food Lab Studio, Mustache.pl, Uniwersytet SWPS, Dwie Siostry, Mysie Harce, Temari, Kinads, DPD, Uber, Pyza, Solec, Ewejsciowki.pl Patroni Azja Restaurant Week(end): Zakochaj się w Warszawie, Naszemiasto.pl, Metro Warszawa, „Restauracja” Pismo Biznesu Gastronomicznego, Kukbuk, Food Service, Tokyo Pongi, Japonia-info.pl, Wyznania Azjatoholiczki.

Źródło artykułu: Informacja prasowa
Wybrane dla Ciebie
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów