Arbuzowe lody na patyku
Oto orzeźwiający owocowy deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Arbuz stanowi idealną bazę tych przepysznych lodów na patyku.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- W blenderze lub malakserze zmiksuj kawałki arbuza na gładko.
- Przelej arbuzowe purée do foremek do lodów, napełniając każdą do mniej więcej dwóch trzecich wysokości.
- Dołóż patyczki do foremek i wstaw do zamrażalnika, aż całość nieco stężeje, co powinno zająć około 2 godzin.
- W międzyczasie w blenderze lub malakserze połącz kiwi z syropem klonowym i miksuj na gładko.
- Dolej mieszankę kiwi do masy arbuzowej w foremkach i wstaw do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny, aby całość porządnie zamarzła.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl