Wiosenna zupa koperkowa. Prosty i szybki przepis
Zupa koperkowa to pyszna propozycja na wiosenny obiad. Jest lekka i delikatna. Możemy ją przygotować na bazie rosołu. Smacznie, szybko i tanio. Ugotuj razem z nami zupę koperkową krok po kroku!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i zalać gorącym rosołem. Do rosołu dodać liść laurowy.
- Koperek opłukać i drobno pokroić. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Marchewkę zetrzeć na tartce. Dodać do zupy i ugotować do miękkości.
- Odlać 0,5 szklanki zupy, dodać do niej śmietanę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się rosołu. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.
- Następnie do zupy dodać pokrojony koperek. Wymieszać i przyprawić do smaku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze