Wiosenna zupa koperkowa. Prosty i szybki przepis
Zupa koperkowa to pyszna propozycja na wiosenny obiad. Jest lekka i delikatna. Możemy ją przygotować na bazie rosołu. Smacznie, szybko i tanio. Ugotuj razem z nami zupę koperkową krok po kroku!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i zalać gorącym rosołem. Do rosołu dodać liść laurowy.
- Koperek opłukać i drobno pokroić. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Marchewkę zetrzeć na tartce. Dodać do zupy i ugotować do miękkości.
- Odlać 0,5 szklanki zupy, dodać do niej śmietanę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się rosołu. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.
- Następnie do zupy dodać pokrojony koperek. Wymieszać i przyprawić do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl