Włoskie pulpety w sosie pomidorowym
Są smaczne, miękkie i mniej kaloryczne niż tradycyjne kotlety. Za pulpetami przepadają nie tylko dzieci, ale też dorośli. Piotr Ogiński z bloga "Kocham gotować" przedstawił przepis na mięsne kuleczki w sosie pomidorowym. Danie można serwować samo albo z makaronem, ziemniakami, czy pieczywem. Kucharz pokazał jak przyrządzić aromatyczny sos na bazie cebuli, czosnku oraz pomidorów.
Są smaczne, miękkie i mają mniej kalorii niż tradycyjne kotlety. Za pulpetami przepadają nie tylko dzieci, ale też dorośli. Piotr Ogiński z bloga "Kocham gotować" przedstawił przepis na mięsne kuleczki w sosie pomidorowym. Danie można serwować same albo z makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Kucharz pokazał jak przyrządzić aromatyczny sos na bazie cebuli, czosnku oraz pomidorów.
- Po wyjęciu z piekarnika pulpety powinny być lekko surowe. Warto zostawić je w sosie na pięć minut. To sprawi, że smak będzie bardziej intensywny - mówi Ogiński.