Rozgrzewający krem pomarańczowo-marchwiowy
W zimowe, szare wieczory często dopada nas apatia. Jednym ze sposobów na zwalczenie chandry b będzie przygotowanie smacznych posiłków. Adam Kozanecki w kuchni „Dzień Dobry TVN” zaprezentował dania inspirowane słodkimi syropami. W jego menu pojawiły się sakiewki z drobiowym udkiem i pigwą, pomarańczowy krem rozgrzewający z marchwią, sałatka z ziemniaków oraz karnawałowy poncz. Zobaczcie przepis na pomarańczowy krem z marchwią.
W zimowe, szare wieczory często dopada nas apatia. Jednym ze sposobów na zwalczenie chandry będzie przygotowanie smacznych posiłków. Adam Kozanecki w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprezentował dania inspirowane słodkimi syropami. W jego menu pojawiły się sakiewki z drobiowym udkiem i pigwą, pomarańczowy krem rozgrzewający z marchwią, sałatka z ziemniaków oraz karnawałowy poncz. Zobaczcie przepis na pomarańczowy krem z marchwią.
Składniki:
Na maśle przesmażamy cebulę i 8 marchwi. Przygotowujemy bulion z pozostałych warzyw, dodajemy przesmażoną cebulę i marchew, na niteczce zawieszamy przewleczoną skórkę z pomarańczy, tak by łatwiej było ją wyjąć z gotowego wywaru. Doprawiamy do smaku, na tarce ścieramy świeży imbir dodajemy do zupy. Całość mieszamy. Gotowy wywar blendujemy na krem. Dekorujemy kroplami śmietanki, posiekanym szczypiorkiem. Obieraczką ścinamy 1 marchew na paski. Delikatnie solimy, obtaczamy w mące i robimy chipsy jako dodatek do zupy.
Zobacz też: NAJLEPSZE DIETY 2016