Trwa ładowanie...
d1fgrb1
28-04-2008 12:04

Kremówka

Przepis
3.2
(9 głosów)
Oceń:
d1fgrb1
Składniki
  • krem:
  • - 1 litr mleka
  • - 20 dag cukru
  • - 15 dag mąki krupczatki
  • - 30 dag masła
  • - 3 żółtka
  • - 1,6 dag cukru waniliowego
    • ponadto:
  • - 30 dag gotowego, mrożonego ciasta francuskiego
  • - słoik dżemu lub konfitury malinowej
  • - cukier puder
Przepis

1. Ciasto rozmrozić. Podzielić na 2 jednakowe prostokąty. Wyłożyć każdy do 2 blach przepłukanych zimną wodą. Piec 10-12 min. w 220 stopniach.
2. Z cukru pudru i wody zrobić lukier i pokryć nim jeden upieczony placek ciasta.
3. Krem: Z mleka, mąki i cukru, cukru waniliowego ugotować budyń. Przestudzić. Masę zmiksować z żółtkami i utartym masłem.
4. Suchy placek posmarować konfiturą, kremem, przykryć drugim (polukrowanym) plackiem.

Przepis dodał użytkownik baby121989

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fgrb1
d1fgrb1
d1fgrb1
Więcej tematów
d1fgrb1