Pizza - kaloryczność i sztuczki, jak ją odchudzić
Polacy chętnie jedzą potrawy kuchni włoskiej. Najczęściej wybieramy pizzę - jest smaczna i sycąca, jednak podwójna porcja serca, grube ciasto i mięsne dodatki czynią z niej prawdziwą bombę kaloryczną. W "Studiu Active" dietetyk Ewa Trusewicz opowiedziała o kaloryczności najpopularniejszych pizz i podpowiedziała co można zrobić, by ograniczyć kaloryczność pizzy.
Polacy chętnie jedzą potrawy kuchni włoskiej. Najczęściej wybieramy pizzę - jest smaczna i sycąca, a dodatkową jej cechą jest fakt, że można ją zjeść nie tylko w lokalu, ale również zamówić do domu. Jednak podwójna porcja serca, grube ciasto i mięsne dodatki czynią z niej prawdziwą bombę kaloryczną. Regularnie stołując się w ten sposób możemy szybko przybrać na wadze i narazić się na problemy z wysokim cholesterolem. W "Studiu Active" dietetyk Ewa Trusewicz opowiedziała o kaloryczności najpopularniejszych pizz i podpowiedziała co można zrobić, by ograniczyć kaloryczność pizzy.
Pizzę można również zrobić własnoręcznie w domu. Nie jest to trudne w przygotowaniu danie. Warto poeksperymentować ze spodami i zamiast klasycznego ciasta wykorzystać np. kiszoną kapustę.