Trwa ładowanie...
08-09-2015 15:29

Odmiany dyni. Nie wszystkie musisz obierać ze skórki

Pienna lunga i muscat de Provence można jeść na na surowo.

d4detro
d4detro

Właśnie rozpoczął się sezon na dynie. Zupa i ciasto to nie jedyne, co możesz z niej przyrządzić. Bartosz Polak opowiedział o rodzajach dyń oraz w jakiej wersji poszczególne z nich smakują najlepiej. Jak się okazuje, nie wszystkie trzeba obierać ze skórki.

Jedną z odmian dyń, pienna lunga, można jeść na na surowo. Podobnie jak muscat de Provence, z której dodatkowo możemy zrobić hummus.

d4detro
d4detro
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4detro
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj