11-04-2012 15:36
Mus jagodowy z tofu
Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 kostka (180 g) tofu naturalnego,
- 100 g jagód z syropu (kompotu),
- 250 ml syropu z jagód,
- 250 ml śmietanki 36%,
- 1 łyżka cukru
Przepis
1. Do pojemnika blendera wrzucamy jagody i wlewamy syrop. Tofu rozdrabniamy i dodajemy do jagód i syropu. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, a następnie wlewamy do niej partiami zmiksowane tofu, przez cały czas ubijając. Gotowy mus przekładamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, żeby stężał. Podajemy
z sokiem z jagód i/ lub jagodami.
Przepis dodał użytkownik polsoja
Podziel się opinią
1
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.