Trwa ładowanie...
d4jf9nt
11-04-2012 15:36

Mus jagodowy z tofu

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d4jf9nt
Składniki
  • 1 kostka (180 g) tofu naturalnego,
  • 100 g jagód z syropu (kompotu),
  • 250 ml syropu z jagód,
  • 250 ml śmietanki 36%,
  • 1 łyżka cukru
Przepis

1. Do pojemnika blendera wrzucamy jagody i wlewamy syrop. Tofu rozdrabniamy i dodajemy do jagód i syropu. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, a następnie wlewamy do niej partiami zmiksowane tofu, przez cały czas ubijając. Gotowy mus przekładamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, żeby stężał. Podajemy
z sokiem z jagód i/ lub jagodami.

Przepis dodał użytkownik polsoja

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jf9nt
d4jf9nt
d4jf9nt
Więcej tematów
d4jf9nt