Trwa ładowanie...
duas09u
11-04-2012 15:36

Mus jagodowy z tofu

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
duas09u
Składniki
  • 1 kostka (180 g) tofu naturalnego,
  • 100 g jagód z syropu (kompotu),
  • 250 ml syropu z jagód,
  • 250 ml śmietanki 36%,
  • 1 łyżka cukru
Przepis

1. Do pojemnika blendera wrzucamy jagody i wlewamy syrop. Tofu rozdrabniamy i dodajemy do jagód i syropu. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, a następnie wlewamy do niej partiami zmiksowane tofu, przez cały czas ubijając. Gotowy mus przekładamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, żeby stężał. Podajemy
z sokiem z jagód i/ lub jagodami.

Przepis dodał użytkownik polsoja

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj