- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 serek homogenizowany najlepiej waniliowy
- 3 jaja
- 1,5 szklanki mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder
- 1 łyżeczka cuku waniliowego
- olej do smażenia
Przepis
Wszystkie składniki wymieszać. Masę kładziemy małą łyżeczką na rozgrzany w rondlu olej (tego oleju sporo) wyjmujemy na papierowy ręcznik gdy pączuszki zaczną zmieniać kolor na złoty brąz. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy pączki. Najlepsze są tego samego dnia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl