Kolorowe wrapy z żółtym serem
- Składniki na ciasto:
- • 2 szklanki mąki
- • 160 ml gorącej wody
- • 2 łyżki oleju
- Składniki na farsz:
- • sałata masłowa
- • kilka plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
- • papryka czerwona
- • czerwona cebula
- • jogurt naturalny
- • sól, pieprz
- • oregano
Mąkę zalać gorącą wodą, dodać olej. Wymieszać składniki łyżką, a następnie zagnieść. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilkanaście minut. Ciasto wałkować na cieniutkie koła. Smażyć na suchej patelni ok. 30 sekund z każdej strony.Gotowe wrapy posmarować sosem przygotowanym z jogurtu, oregano, soli i pieprzu. Na sosie ułożyć żółty ser oraz warzywa. Na końcu starannie zawinąć wrapy.
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Podziel się opinią
Komentarze