Trwa ładowanie...
dqhnp2v
19-04-2009 09:50

Kasza jaglana

Przepis
3.0
(4 głosy)
Oceń:
dqhnp2v
Składniki
  • kasza jaglana 1 szkl.
  • woda 2 szkl.
  • masło 1 łyżka
  • sól
Przepis

Kaszę wypłukać kilkakrotnie, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i włożyć do gorącej osolonej wody (2 szklanki wody) z dodatkiem tłuszczu.
Przemieszać, gotować na małym ogniu 1 godzinę.
Kaszę podawać do duszonego mięsa, gulaszu, mięsa mielonego.

Kaszę można ugotować dodając do ugotowania połowę mleka.
Podawać jako samodzielnie danie.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dqhnp2v
dqhnp2v
dqhnp2v
Więcej tematów
dqhnp2v