Jajka sadzone na bekonie
Jajka sadzone na bekonie to idealny przykład białkowo-tłuszczowego śniadania, które idealnie sprawdzi się o poranku, dodając Ci energii na wiele godzin. Zobacz, jak zrobić idealne jajka na bekonie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 150 g wędzonego boczku
- 2 jajka
- sól
- pieprz,
- pieczywo
- pomidor
- olej do smażenia
Boczek smażymy na oleju, aż nabierze złocistego koloru. Następnie odsuwamy go na bok i wbijamy ostrożnie jajka. Solimy, posypujemy pieprzem i smażymy aż jajka się zetną.
Podajemy z pieczywem pieczywem zieleniną.
Smacznego
Przepis dodał użytkownik AnnMarie
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze