Jajka sadzone na bekonie
Jajka sadzone na bekonie to idealny przykład białkowo-tłuszczowego śniadania, które idealnie sprawdzi się o poranku, dodając Ci energii na wiele godzin. Zobacz, jak zrobić idealne jajka na bekonie.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 150 g wędzonego boczku
- 2 jajka
- sól
- pieprz,
- pieczywo
- pomidor
- olej do smażenia
Przepis
Boczek smażymy na oleju, aż nabierze złocistego koloru. Następnie odsuwamy go na bok i wbijamy ostrożnie jajka. Solimy, posypujemy pieprzem i smażymy aż jajka się zetną.
Przepis
Podajemy z pieczywem pieczywem zieleniną.
Smacznego
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl