Frytki - dobra czy zakazana przekąska?
Ogólnoświatowy przysmak
Frytki znane są pod każdą szerokością geograficzną. Statystyczny obywatel Belgi, gdzie są potrawą narodową, spożywa rocznie 10 kilogramów frytek. Pocięte w słupki i usmażone na tłuszczu kawałki ziemniaka to danie po które sięgają młodzi i starsi, konsumując je posolone z ketchupem, majonezem lub sosami. Większości jednak kojarzą się z tanim daniem barowym i niezdrowym fast-foodem. Podpowiadamy, co siedzi we frytkach z sieciówek restauracyjnych lub mrożonkach i jak przygotować w domu tę przekąskę.
Frytki znane są pod każdą szerokością geograficzną. Statystyczny obywatel Belgii, gdzie są potrawą narodową, spożywa rocznie 10 kilogramów frytek. Pocięte w słupki i usmażone na tłuszczu kawałki ziemniaka to danie, po które sięgają młodzi i starsi, konsumując je posolone z ketchupem, majonezem lub sosami. Większości jednak kojarzą się z tanim daniem barowym i niezdrowym fast-foodem. Podpowiadamy, co siedzi we frytkach z sieciówek restauracyjnych lub mrożonkach i jak przygotować w domu tę przekąskę.