Trwa ładowanie...
09-12-2016 10:46

Co zrobić, by fasola nie wzdymała? Moczenie to zły pomysł

Jak gotować fasole, wyjaśnili Janina Molek i Mikołaj Rey.

d9zj1o7
d9zj1o7

Miłośniczka fasoli Janina Molek i poszukiwacz smaków Mikołaj Rey opowiedzieli o właściwościach fasoli. Jak się okazało, to mit, że fasola jest ciężkostrawna. Za jej wzdymające właściwości odpowiedzialne jest złe przyrządzanie przysmaku.

Fasoli nie należy moczyć, gdyż wtedy fermentuje. Najlepiej do gotującej się wody po pewnym czasie dolać zimnej wody. Czynność powtórzyć kilka razy.

d9zj1o7
d9zj1o7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9zj1o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj