Trwa ładowanie...
09-12-2016 10:46

Co zrobić, by fasola nie wzdymała? Moczenie to zły pomysł

Jak gotować fasole, wyjaśnili Janina Molek i Mikołaj Rey.

d3rwumw
d3rwumw

Miłośniczka fasoli Janina Molek i poszukiwacz smaków Mikołaj Rey opowiedzieli o właściwościach fasoli. Jak się okazało, to mit, że fasola jest ciężkostrawna. Za jej wzdymające właściwości odpowiedzialne jest złe przyrządzanie przysmaku.

Fasoli nie należy moczyć, gdyż wtedy fermentuje. Najlepiej do gotującej się wody po pewnym czasie dolać zimnej wody. Czynność powtórzyć kilka razy.

d3rwumw
d3rwumw
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rwumw
Więcej tematów