Zupa z resztek i domowe grzanki. Nie marnuj jedzenia
Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję nie marnuję", przekonuje, że pyszną zupę możemy ugotować nawet z obierek warzyw i łodyg ziół. Będą do niej pasować domowe grzanki z czerstwego pieczywa. W ten sposób nic się w naszej kuchni nie zmarnuje.
Z liści i botwinki można ugotować … Rozwiń
Transkrypcja:
Z liści i botwinki można ugotować zupę
Mamy obierki
Wszystkie które nam zostają z innych warzyw Gotujemy z tego bulion bulion z samych obierek końcówek
Wszystkich młodych ziół
To polecam żeby zbierać w lodówce albo w zamrażarce
Czy pudełko
Kod na inny pojemnik w tym
Zbieramy to co nam zostaje wszystkie odpadki
Jak zapomnimy takie pudełko ugotować sobie bulion
To ja nazywam to
Książki bulionem ratunkowym
Taki bulion potem może stać pogoda na 4 dni w lodówce jeśli to jest zamrożone rzeczy to już nie polecam bo nie powinniśmy zamrażać
Gangnam
Rozwój bakterii nie powinni
Zamrażać
Ponownie ale 4 dni w taki bulion może postać w lodówce
Ugotowani
Cuda i ten bulion do risotto do właśnie
Do ugotowania zupy przychodzimy z pracy mamy taki
Bulion wlewamy do garnka podgrzewamy do tego
Liście botwinki
Też mogą być rzodkiewki to pomarszczone
Gotujemy 10 minut dosłownie
Doprawiamy jeśli
Potrzebujemy to śmietaną jeśli nie może być tak
Bulion bardzo dietetyczny
Odrobinę soku z
Cytryny do tego pieprz
Sól świetna zupa która będzie genialnie smakowała i ci jeszcze do tego w ogóle dołożymy grzanki z chleba które nam
Jak tylko Polacy wyrzucają najwięcej
Tylko Polacy Ale
W ogóle nie przez Europę
Najwięcej chleba
Grzanki szybkie
Sklep
Nie ma nic lepszego
Świeży posiłek
Ugotowany w domu ze składników
W których znamy po